2,1 miljoen Nederlanders gebruiken Snapchat dagelijks

De sociale app Snapchat heeft dagelijks 2,1 miljoen Nederlandse gebruikers. Dat meldt NU.nl op haar website. Zij baseren zich op cijfers van marktonderzoeker Telecompaper, die onderzoek deden onder ruim 10.000 consumenten. Het gebruik van de app was tijdelijk wat minder, nu groeit het gebruik weer.

Van de 12- tot 19-jarigen heeft meer dan 80 procent de app geïnstalleerd. Onder 50-plussers is dat slechts 5 procent. Met name onder vrouwen groeit het Snapchat-gebruik.

Facebook blijft nog altijd de grotere speler op het gebied van social media, met 7,1 miljoen dagelijkse gebruikers. In totaal hebben 9,2 miljoen Nederlanders de app geïnstalleerd.

Er is één app nog populairder: WhatsApp. Met 9,6 miljoen dagelijkse en 11,3 miljoen wekelijkse gebruikers is WhatsApp zo mogelijk de grootste sociale app in Nederland. Volgens Telecompaper is de berichtenapp zo populair in Nederland dat er geen verschillen in gebruik vindbaar zijn tussen mannen en vrouwen, jongeren en ouderen, of hoog en laag opgeleiden.

Bron: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *