Android Apps gebruiken zonder ze te downloaden

Drachten – Met het ongeveer een maand geleden gelanceerde Android Instant Apps kunnen Android Apps gedraaid worden, zonder dat ze gedownload hoeven te worden. Met Instant Apps open je de Android app simpelweg door op de link te klikken. Instant Apps is compatibel met Android Jelly Bean en verder, gebruikt door ruim 1 miljard gebruikers wereldwijd.
Android Apps
Single Purpose Apps
Instant Apps is met name geschikt voor zogenaamde ‘single purpose apps’, Android apps die enkel één doel dienen. Denk aan bijvoorbeeld een betaalapp voor parkeren. Wanneer je op de link klikt, download Google slechts het deel van de app dat nodig is voor de beknopte app-ervaring. Na gebruik van deze ‘Instant app’ kan men later alsnog het besluit nemen de volledige app te downloaden.

Gebruikerservaring

Op dit moment lijkt de gebruikerservaring nog het meest overeen te komen met die van een web-app, een mobiele site die feitelijk in een frame van een app geladen wordt. Het onderscheid tussen een volledige gedownloade app en een web-app verdwijnt hiermee voor een significant deel. Microsoft heeft in het verleden eveneens getest met ‘gestreamde apps’, maar kon hiermee niet de ervaring bieden die men wenste. Het is nog onduidelijk of Google’s Instant Apps ook complexere Android apps en het spelen van spellen op deze manier mogelijk gaat maken. Instant Apps worden op dit moment namelijk nog beperkt tot maximaal 4 mb. Later dit jaar wordt deze nieuwe ontwikkeling verder door Google uitgerold.


Inventief IT ontwikkelt maandelijks meerdere maatwerk-websites en applicaties en werkt voor het MKB tot aan organisaties als Staatsbosbeheer. We richten ons op premium software ontwikkeling (zie onze site), zijn innovatief en gewend mee te denken in complexe processen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *