Drachtster App vergelijkt vruchtbaarheidscycli paarden

DRACHTEN – Hoe vergelijk je de vruchtbaarheidscyclus van twee paarden? Inventief IT uit Drachten ontwikkelde er een app voor. Inventief IT is app-ontwikkelaar voor consumenten-apps, maar ook steeds vaker voor het optimaliseren van interne bedrijfsprocessen of voor gebruik door bedrijven onderling. De Drachtster ondernemers Eelke Broersma en Sander Dales vertellen over een recent project met betrekking tot embryo-transplantatie bij paarden.

app-ontwikkelaar

Toppaarden
,,De klant kwam naar ons toe met de wens een groot deel van hun werk te automatiseren. Het bedrijf werkt met toppaarden, die te kostbaar zijn om zelf drachtig te worden. Ze moeten immers op en top presteren in hun sport. Daarom wordt de embryo na 6 dagen overgezet in een draagmerrie en kan het toppaard gewoon door blijven gaan met behalen van de benodigde prestaties”, aldus Sander Dales.

Tot dan toe werden de papieren formulieren met cycli van de toppaarden naast die van draagmerries gelegd. Een tijdrovende klus. De app-ontwikkelaar heeft een app ontwikkeld, waarmee de cycli van toppaarden en de draagmerries uit een uitgebreide databank geautomatiseerd met elkaar afgestemd kunnen worden. Is er een gelijktijdige cyclus, dan geeft het systeem hiervan een melding. En worden beide paarden aan elkaar gekoppeld.

Varianten
Eelke Broersma merkt dat apps steeds vaker voor dergelijke toepassingen worden gebruikt: ,,De ontwikkeling van consumenten-apps heeft de afgelopen jaren een ongelooflijke vlucht genomen. De Android- en iOS-stores beschikken inmiddels over miljoenen apps. Vaak varianten op populaire en veel gedownloade apps.” Steeds vaker wordt de app ook gebruikt als toepassing in een business to business-omgeving. ,,Wij werken onder andere voor een grote bos- en natuurbeheerder, online betaalsystemen, ziekenhuizen, reparatiebedrijven, nu dus een paardenfokkerij, en ga zo maar door.”

Duidelijke communicatie en een concrete planning is cruciaal bij ICT-projecten. ,,Een app is maar een middel. Als je het alleen doet om mee te doen, dan is het zonde van de investering. Het doel dient eerst bepaald te worden. Als daarbij het resultaat blijkt te zijn dat een app het beste middel is, dan zijn wij graag de ervaren en inventieve app-ontwikkelaar.”


Inventief IT ontwikkelt maandelijks meerdere maatwerk-websites en applicaties en werkt voor het MKB tot aan organisaties als Staatsbosbeheer. We richten ons op premium software ontwikkeling (zie onze site), zijn innovatief en gewend mee te denken in complexe processen.

Eerder gepubliceerd in Drachtster Courant (onderdeel van NDC Mediagroep): http://www.drachtstercourant.nl/nieuws/71594/drachtster-app-vergelijkt-vruchtbaarheidscyclus-van-paarden/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *