Apps Drachten gaan de hele wereld over

DRACHTEN – Apps zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven van de moderne mens. En ze zullen alleen maar belangrijker worden, zeggen Eelke Broersma en Sander Dales.

De Drachtster ondernemers Eelke Broersma en Sander Dales van Inventief IT zijn app-ontwikkelaars in hart en nieren. Ze beschikken over een uitgebreid netwerk van specialisten, zowel in eigen huis als daarbuiten. In de afgelopen tien jaar hebben ze met name grote bekendheid opgebouwd in de reiswereld, met werk voor TUI, Sunweb en vele andere grote en middelgrote touroperators.

Apps uit Drachten

Eerst doel, dan de app
,,In de jaren van de crisis draaide het voor veel reisorganisaties alleen maar om overleven, zorgen voor zoveel mogelijk boekingen. Hoe meer we hieraan bij kunnen dragen, hoe beter.” Vanuit deze nuchtere filosofie hebben ze met hun volgende onderneming een belangrijke les geleerd: een app dient ontwikkeld te worden vanuit een bepaald doel. Om een proces te vereenvoudigen, optimaliseren, de klantenservice te ontlasten of bijvoorbeeld omzet te verhogen. ,,Het moet geld opleveren of juist besparen.”

,,De tijd dat apps alleen door consumenten worden gebruikt ligt ver achter ons”, aldus Sander Dales. Op steeds meer manieren worden apps toegepast, ook voor dienstverlening tussen bedrijven onderling (business to business) en voor interne procesoptimalisatie. Kort geleden werd door de Drachtsters een app ontwikkeld voor een reparatiebedrijf in motoren van cruiseschepen.

Cruiseschip
Het gaat om een wereldwijde speler, die tot kort geleden nog werkte met papieren reparatieformulieren. Deze formulieren werden meegenomen naar het cruiseschip, ingevuld en weer meegenomen naar Nederland. Na terugkomst kon er pas gefactureerd worden, gemiddeld een vertraging van ruim drie weken.

,,Wij hebben een app ontwikkeld waarmee men ter plekke alles kan noteren. Je kunt er ook foto’s bij voegen en op het moment dat er internetverbinding is, wordt de informatie automatisch doorgestuurd naar het kantoor in Nederland. De reparatieformulieren hoeven niet meer handmatig overgetypt te worden, er kan veel sneller een factuur gestuurd worden en alles is te vinden op een centrale digitale plek”, legt Dales uit.

Communicatie
Daarnaast heeft Inventief IT recent een app gelanceerd voor in de zorg. Deze app stimuleert en verbetert de communicatie tussen cliënt, ouders en hun zorgverleners. In een afgeschermde omgeving kan er eenvoudiger gecommuniceerd worden. Buiten de cliënt om, of juist met hem of haar. Documenten kunnen worden toegevoegd, cliëntendossiers worden ingekeken, de zorgverleners kunnen hun uren invoeren per cliënt en evenementen worden op deze centrale plek aangekondigd.

,,De apps worden steeds breder toepasbaar en het ontwikkelen er van wordt steeds beter betaalbaarder. Daarom wordt het nu steeds interessanter voor MKB-bedrijven uit het Noorden. Bovendien merken we vaak dat het net even makkelijker werkt als je dichtbij elkaar zit. Voor beide partijen.”

App is middel
Duidelijke communicatie en een uitgebreide planning kenmerkt de werkwijze van de Drachtsters. ,,Hoe groot is de noodzaak van een eigen app?”, dat is vaak de eerste vraag die ze stellen. ,,Een app is maar een middel. Als je het alleen doet om mee te doen, dan is het zonde van de investering. Het doel dient eerst bepaald te worden. Als daarna blijkt dat een app het beste middel is, dan zijn wij de specialist waarop je kunt bouwen.”


Inventief IT ontwikkelt maandelijks meerdere maatwerk-websites en applicaties en werkt voor het MKB tot aan organisaties als Staatsbosbeheer. We richten ons op premium software ontwikkeling (zie onze site), zijn innovatief en gewend mee te denken in complexe processen.

Eerder gepubliceerd in Drachtster Courant (onderdeel van NDC Mediagroep): http://www.drachtstercourant.nl/nieuws/68509/drachtster-apps-gaan-de-hele-wereld-over/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *