Reisbranche apps steeds belangrijker voor de markt

De Drachtster ondernemers Eelke Broersma en Sander Dales van Inventief IT zijn ervaren ontwikkelaars van reisbranche apps. Ze beschikken over een uitgebreid netwerk van IT-specialisten, zowel in eigen huis als daarbuiten. In de afgelopen 10 jaar hebben ze vanuit hun andere onderneming SenseAd bekendheid opgebouwd in de reisbranche, met werk voor vele touroperators, hotels, vakantieparken en campings.

reisbranche apps

“Onze contacten in de reisbranche zorgen nu ook weer voor veel aanvragen van reisbranche apps. Wij kennen natuurlijk de markt en weten de commerciële en technische afwegingen die hiermee gepaard gaan”, vertelt Sander Dales.

“In de jaren van de crisis draaide het voor veel reisorganisaties alleen maar om overleven, zoveel mogelijk boekingen genereren. Hoe meer we hieraan bij kunnen dragen, hoe beter”. Vanuit deze nuchtere filosofie hebben ze met hun volgende onderneming een belangrijke les geleerd: net als alle apps dienen reisbranche apps ontwikkeld te worden vanuit een bepaald doel. Om een proces te vereenvoudigen, optimaliseren, de klantenservice te ontlasten of bijvoorbeeld omzet te verhogen. Geld opleveren of juist besparen.

Inventief IT heeft inmiddels diverse reisbranche apps ontwikkeld, onder andere eerder dit jaar een service gerichte app voor een middelgrote touroperator. “De wens was om meer binding met de klant te creëren. Ze te begeleiden in het proces vanaf boeking tot tijdens de reis en ook daarna met elkaar in contact te blijven. Bovendien dienen excursie-mogelijkheden en andere extra verkoopkansen verder benadrukt te worden”, aldus Eelke Broersma. “Uiteindelijk hebben we een zeer complete app gebouwd met daarin de reispapieren, bestemmingsinformatie (waaronder het actuele weer ter plaatse), direct boekbare excursies, restaurants, bars en transferinformatie. Ook kan de klant door een druk op de knop in contact komen met zijn reisleider en eventuele vragen stellen. Wachten op het bezoek van deze reisleider is dan ook niet meer nodig.

Duidelijke communicatie en een uitgebreide planning kenmerkt hun werkwijze. “Wat is het doel van eigen reisbranche apps?”, dat is vaak de eerste vraag die ze stellen. “Een app is maar een middel. Als je het alleen doet om mee te doen, dan is het zonde van de investering. Het doel dient eerst bepaald te worden. Als daarbij het resultaat blijkt te zijn dat een app het beste middel is, dan zijn de mogelijkheden eindeloos.”


Inventief IT ontwikkelt maandelijks meerdere maatwerk-websites en applicaties en werkt voor het MKB tot aan organisaties als Staatsbosbeheer. We richten ons op premium software ontwikkeling (zie onze site), zijn innovatief en gewend mee te denken in complexe processen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *