De relevantie van je eigen app

Eelke Broersma en Sander Dales van Inventief IT in Drachten zijn ook aanwezig op de Business Contact Dagen Noord in het Leeuwarder WTC. Ze vertellen over de relevantie van een eigen app voor een bedrijf en zijn app- makers met een uitgebreid netwerk van specialisten in eigen huis en in hun brede netwerk. Ze hebben met name in de reiswereld de afgelopen tien jaar hun sporen verdiend met werk voor onder andere TUI en Sunweb.

eigen app
“Het draait in de reiswereld vooral de laatste jaren om boekingen; hoe meer je kunt aandragen om het aantal boekingen te laten stijgen, hoe beter.” In die wereld waarin boekingen tellen boven alles, hebben ze de belangrijkste les geleerd; een app ontwikkelen doe je vooral vanuit functionaliteit, om een proces te verbeteren of je omzetdoelstelling te verhogen.

Eelke en Sander breiden hun werkterrein uit, want apps doen op steeds meer plekken hun intrede. Onlangs lanceerden ze een eigen app voor een reparatiebedrijf van scheepsmotoren op cruiseschepen. “Het is een bedrijf dat wereldwijd werkt. Tot voor kort ging alles nog met een papieren opdrachtformulier. Dat ging mee naar de andere kant van de wereld, werd ter plekke ingevuld en dan weer meegenomen naar Nederland waarna gefactureerd kon worden. Wij hebben voor dat bedrijf een eigen app ontwikkeld, waar ter plekke alles in kan worden genoteerd, beeld kan er aan toegevoegd en op het moment dat er internetverbinding is, doorgestuurd naar het kantoor in Nederland. Dat scheelt enorm veel tijd, er kan veel sneller gefactureerd en volledig digitaal.” Een ander project van Inventief is een eigen app in de zorg, waardoor de communicatie tussen cliënten, hun ouders en zorgverleners wordt verbeterd. Niet alleen kan er directer en makkelijk gecommuniceerd worden in een afgeschermde omgeving, ook kunnen documenten worden toegevoegd. Daarom is het ontwikkelen van apps nu vooral interessant voor het middensegment in het MKB.”

Hoe interessant is het noorden voor jullie? “We werken nu vooral landelijk en in België, terwijl we in Drachten zitten. We zien steeds meer mogelijkheden ontstaan voor bedrijven in het noorden. Het voordeel is natuurlijk dat je dichtbij elkaar zit en makkelijker even om tafel gaat zitten.” Strakke communicatie en planning kenmerkt hun werkwijze. Hoe relevant eigenlijk is het ontwikkelen van een eigen app voor mijn bedrijf? “Dat is een van de eerste vragen die we stellen: waarom wil je voor jouw  bedrijf een app? Als je het alleen doet om mee te doen heeft het geen zin; laat pas een app ontwikkelen als het een duidelijk doel dient. Dan is de investering in een app relevant. Want ook de techniek ontwikkelt zich snel en dus gaat een app zo’n twee tot drie jaar mee.”


Inventief IT ontwikkelt maandelijks meerdere maatwerk-websites en applicaties en werkt voor het MKB tot aan organisaties als Staatsbosbeheer. We richten ons op premium software ontwikkeling (zie onze site), zijn innovatief en gewend mee te denken in complexe processen.

Eerder gepubliceerd op Noordblog.nl (onderdeel van NDC Mediagroep): http://www.noordblog.nl/2016/03/24/de-relevantie-van-je-eigen-app/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *