Technische trends die voorlopig nog wel even blijven

Ruim een jaar geleden speelde zowat iedereen Pokémon Go. In augustus 2016 ging het om maar liefst 100 miljoen mensen die de straat op gingen om monstertjes te vangen. In iets meer dan een jaar tijd is dit aantal spelers enorm gekelderd. Alhoewel het nog steeds om enkele miljoenen mensen gaat die het spel spelen kunnen we wel stellen dat Pokémon Go allang niet meer dé trend is. Zeker in de gamewereld is het erg gebruikelijk dat apps komen en apps gaan. Maar welke trends in de wereld van apps zijn dan wel blijvertjes?

Comfort thuis

Als het gaat om apps voor consumenten zijn de apps die het mogelijk maken om het thuis nog net even wat comfortabeler te hebben absolute blijvers. Automatisch de garagedeuren openen, de zonwering met één druk op de knop bedienen, terwijl je nog op je werk zit de thermostaat een graadje warmer zetten. Mensen houden van comfort en hebben daar steeds meer geld voor over. Met zogeheten ‘home automation’ wordt het mensen thuis net even wat gemakkelijker gemaakt. ‘Home automation’ is uiteraard ook voor bedrijven geschikt. In de home automation wordt nog behoorlijk doorontwikkeld, het einde qua gemak is dus nog lang niet in zicht!

Social

De wereld staat, met dank aan het internet, continu met elkaar in verbinding. Als je op zoek bent naar iemand met dezelfde hobby, dan heb je diegene via het internet snel gevonden. Behoefte aan sociale omgang online blijft, daar zijn wij heilig van overtuigd. Alleen verandert de focus. De social media voor de massa (denk aan Facebook, Twitter en Instagram) hebben inmiddels hun plaatsje wel verdiend. De laatste jaren zie je echter ook veel apps die zich richten op specifieke groepen mensen. Denk bijvoorbeeld aan datingapps als Tinder (specifiek voor singles) of Grindr (specifiek voor homo’s).

Bedenk bij het bouwen van een app wel of je doelgroep niet té specifiek is. Een app voor kampeerders met een Kip-caravan uit de jaren ’60 is misschien iets te. Een app voor kampeerders daarentegen kan een schot in de roos zijn!

In beweging

Kun je je nog herinneren dat je thuis voor het eerst een afstandsbediening voor de tv kreeg en je niet meer naar het toestel hoefde te lopen om te zappen van kanaal? Terwijl we thuis door alle technische vooruitgang en home automation steeds luier zijn geworden, zijn we op het gebied van gezondheid en sport juist meer in beweging dan ooit. Dat fitness- en sportapps populair zijn laat zich dan ook wel raden. Veel mensen hebben een stappentellerapp, en steeds meer mensen dragen een activitytracker om hun pols. Een trend die volgens ons nog wel een tijdje blijft.

Ben je bezig met een app in één van deze trends, of denk je na over een dergelijke app? Lees dan ook eens onze blogs over de 12 stappen naar een mobiele app!

https://inventief-it.nl/de-12-stappen-naar-uw-mobiele-app/

https://inventief-it.nl/12-stappen-naar-mobiele-app-deel-2/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *